Interview met Robin Goeree, handhaver in de gemeente Hardenberg

Deel dit bericht

Op het Kenniscentrum Handhaving plaatsen we regelmatig een interview met een handhaver van een gemeente of andere handhavingsorganisatie. Iedereen doet dit werk vanuit een bepaalde passie of met een bepaalde motivatie. Vandaag is het de beurt aan Robin Goeree, werkzaam als handhaver in de gemeente Hardenberg.

Wie ben je en wat is je huidige functie?

Ik ben Robin Goeree, 47 jaar en werk sinds 2013 als handhaver in de gemeente Hardenberg. Ik werk in een jong team en wordt gezien als de senior handhaver van onze groep, we zijn in totaal met 10 handhavers/toezichthouders.

Waarom ben je handhaver geworden?

Ik ben handhaver geworden omdat ik een passie heb voor veiligheid en een fijne woonomgeving. Het is fijn om op sommige momenten het verschil te kunnen maken voor de inwoners van onze gemeente.

Kun je iets vertellen over je taken en je werkgebied?

We hebben een vrij brede taakstelling en ons werk is divers, we doen van parkeercontroles tot controles op de Alcoholwet, zijn te vinden op evenementen en zijn zichtbaar aanwezig in onze gemeente. Hardenberg is een plattelands gemeente met als centrum de stad Hardenberg. Het centrum heeft veel overlast van een Asielzoekerscentrum (AZC) welke hier ligt. Samen met de winkeliers en de horeca zorgen we voor de leefbaarheid en treden op waar nodig.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?

Het leukste is het contact met ondernemers, we gaan vaak in gesprek hoe we dingen anders of beter kunnen doen. En de hulpverlening kant blijft mooi. Het is fijn om mensen te helpen. We werken vanuit het politiebureau en dat maakt dat de lijntjes kort zijn en we elke dag contact hebben met elkaar.

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?

In februari 2023 is er een steekpartij geweest in het AZC , ik heb het slachtoffer gereanimeerd die het helaas niet gehaald heeft. De verdachte was een persoon uit Eritrea en het slachtoffer kwam uit Syrië. Na het incident keerde zich een grote groep Syriërs tegen ons en hebben wij samen met de politie op linie moeten staan.

Heb je nog tips voor burgers en collega’s om Nederland veiliger te maken?

Heb een beetje begrip voor elkaar. En probeer niet alles zwart wit te zien. Grijs kan soms een mooie kleur zijn.

About the author
Thijs Quast