Home » Knowledge Base » Gemeente Ede – Integraal Handhaver

Gemeente Ede – Integraal Handhaver

Integraal handhaver, een echte smaakmaker

Als integraal handhaver zorg je voor de aanpak van veelvoorkomende overlast, het behoud van de leefbaarheid en draag je bij aan de veiligheid in de wijk. Je werkt hierbij wijk- en probleemgericht. Je bent voor het hele werkgebied en op alle integrale handhavingstaken inzetbaar. Je werkzaamheden voer je vooral in koppels uit, maar soms ook alleen. Dit gebeurt te voet, met de fiets, scooter of in een dienstauto. Problematiek pak je integraal op samen met collega handhavers, interne- en externe partners (zoals politie) en burgers. Hierbij heb je nadrukkelijk oog voor het voorkomen van (verdere) problematiek onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Door jouw overtuigingskracht ben jij in staat om burgers te bewegen tot actie. Je weet situaties goed in te schatten en gaat daarbij confrontaties niet uit de weg. Je houdt daarbij een goede balans tussen de-escaleren, overtuigen en repressief optreden. Werken als integraal handhaver betekent dat je werkt in onregelmatig dienstverband. Je werk in een groot werkgebied. De Edese samenleving en omgeving is continue in ontwikkeling en groeit. Wij groeien als afdeling mee en kijken vooruit. Daarom zoeken wij meerdere enthousiaste integraal handhavers.

Wie zijn wij?

Gemeente Ede, smaakmakers van de Veluwe

Jij bent in staat om burgers te bewegen tot actie. Je bent dienstbaar, maar pakt door waar dat nodig is. Je houdt het hoofd koel tijdens stressvolle situaties en wilt samen met je collega’s bijdragen aan een veilige en leefbare samenleving.

Als integraal handhaver zorg je voor de aanpak van veelvoorkomende overlast en het behoud van de leefbaarheid. Je werkt hierbij wijk- en probleemgericht. Je bent voor het hele werkgebied en op alle integrale handhavingstaken inzetbaar. Je werkzaamheden voer je vooral in koppels uit, maar soms ook alleen. Dit gebeurt te voet, met de fiets, scooter of in een dienstauto. Problematiek pak je integraal op samen met collega handhavers, interne- en externe partners (zoals politie) en burgers. Hierbij heb je nadrukkelijk oog voor het voorkomen van (verdere) problematiek onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Door jouw overtuigingskracht ben jij in staat om burgers te bewegen tot actie. Je weet situaties goed in te schatten en gaat daarbij confrontaties niet uit de weg. Je houdt daarbij een goede balans tussen de-escaleren, overtuigen en repressief optreden. Werken als integraal handhaver betekent dat je werkt in onregelmatige diensten in de avond, het weekend en s’ nachts.

Proef de sfeer

Welkom bij de afdeling Toezicht. In het team werken 31 collega’s met toewijding aan het gezamenlijke doel om Ede een prettig leefbare, veilige stad te laten zijn. Dat doen we vanuit ons eigen visie wijkgericht, en zoveel mogelijk samen met collega’s van andere afdelingen, externe partners en de inwoners van Ede. Onze kernwaarden zijn professioneel, daadkrachtig, verbindend, integer & betrouwbaar. Vertrouwen is de basis om met elkaar in gesprek te gaan. Zelfs of juist wanneer we verschillen. Wat ons samenbrengt is onze drive om het goed te doen. Zowel voor alle collega’s als de inwoners.

Dit neem je mee

Dit breng je mee als Integraal handhaver

Je bent een integere stevige persoonlijkheid die gaat voor resultaat en waar je collega’s op kunnen bouwen. Je bent een echte teamplayer. Je benadert burgers op een klantvriendelijke manier en bent in staat om casuïstiek situationeel te bekijken en daarbij passend op te treden. Je bent een netwerker en weet relaties op- en uit te bouwen. Mondeling communiceren gaat je gemakkelijk af, ook in stressvolle situaties. Je schriftelijke vaardigheden zijn goed, want deze heb je nodig voor het juist uitwerken van rapportages en Processen-Verbaal. Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Je levert door je positieve houding een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van de afdeling. Daarnaast heb je:

 • minimaal een afgeronde MBO3 opleiding bij voorkeur HTV of vergelijkbaar;
 • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring;
 • een geldig BOA-diploma of bereid zijn dit op korte termijn te halen;
 • een geldige certificering RTGB; of bereid zijn dit op korte termijn te halen;
 • een geldige VOG-P;
 • een goede fysieke en mentale conditie;
 • rijbewijs B.

Wat bieden wij

Breng je carrière op smaak

Voor al jouw inzet mag je rekenen op een beloning. Als integraal handhaver krijg je op basis van een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tot maximaal € 3.612,- schaal 7. Je daadwerkelijke salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • een dienstverband van 12 maanden. Werkt het? Dan bieden we je graag een vast dienstverband.
 • een individueel keuzebudget van 17,05%. Te gebruiken voor bijvoorbeeld je eigen ontwikkeling, een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, een fietsregeling, extra vakantiegeld of verlofdagen.

Als integraal handhaver werk je onregelmatig, dus ook in de avonduren, de weekenden en ‘s nachts. We vinden het belangrijk dat je goed opgeleid en getraind blijft. Je blijft permanent trainen aan je theoretische- en fysieke beroepsvaardigheden. Naast zaken als permanente her- en bijscholing, RTGB en EHBO vallen hier verschillende vakgerichte trainingen onder.

Alle verdere arbeidsvoorwaarden vind je via https://www.werkenbijede.nl/werken-bij-ede/arbeidsvoorwaarden

Sollicitatieprocedure

Smaakt dat naar meer?

Leuk, dan horen we graag van jou. Vragen? We vertellen je graag alles wat je wil weten en horen graag wie jij bent. Je kunt ons bereiken via onderstaande contactgegevens. Bel, mail of app gerust.

Vragen over de vacature? Laat het Dennie Wauben, afdelingsmanager Toezicht, weten via (0318) 26 74 45 of dennie.wauben@ede.nl.

Voor vragen over de procedure neem je contact met Wilma van Geerestein, corporate recruiter, via (06) 18 42 06 89 of wilma.van.geerestein@ede.nl

Let op! Deze vacature kent geen sluitingstermijn, zodra we elkaar gevonden hebben en de match gemaakt is, sluiten we hem.

Goed om te weten:

 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Voordat je in dienst komt plannen we een psychologisch onderzoek in.
 • Een online screening en referentiecheck kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • We vragen van elke nieuwe medewerker een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten voor het aanvragen hiervan vergoeden wij uiteraard.
 • We doen de werving zelf, dus acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.